SP18

Stołówka szkolna

M  E  N  U

 

śniadanie

obiad

Poniedziałek

22.04.24r.

Bułka z masłem, kiełbasą krakowską, ogórkiem kiszonym, sałatą, herbata (1,2,6,7)

Zupa jarzynowa z ziemniakami 450ml (1,2,6,7)

Kluski pszenno-żytnie z wędzonką 250g (1,2,3). Kapusta kiszona gotowana 100g (1). Kompot.

Wtorek

23.04.24r.

Drożdżówka z serem, jabłko, herbata (1,2,3)

Manna na rosole z natką 450ml (1,6,7)

Kotlet schabowy 80g. Ziemniaki z koperkiem 180g. Ogórek kiszony 50g. Woda niegazowana.

Środa

24.04.24r.

Hot dog z sałatą, herbata (1,6,7)

Zupa gulaszowa z ziemniakami 450ml (1,6,7).

Naleśniki z dżemem 3szt (1,2,3). Sok owocowy.

Czwartek

25.04.24r.

Bułka z ziarnami, masłem, dżemem, herbata (1,2)

Zupa szpinakowa z kaszą 450ml (1,2,6,7)

Sos boloński 120g (1,6,7). Makaron spaghetti 180g (1). Napar z kopru włoskiego.

Piątek

26.04.24r.

Bułka z masłem, pastą jajeczną, szczypiorkiem, herbata (1,2,3)

Zupa koperkowa z makaronem 450ml (1,2,6,7).

Paluszki rybne 2 szt (1,2,3,4,6,7). Ziemniaki puree 180g (2). Surówka colesław 100g. Woda niegazowana.

Poniedziałek

29.04.24r.

Bułka mleczna z masłem, dżemem, banan (1,2,3)

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami 450ml (1,6,7)

Makaron z bazyliowym pesto, kurczakiem 250g (1,6,7). Mix sałat z ogórkiem, pomidorem 100g. Napar z mięty.

Wtorek

30.04.24r.

Pizzerka, gruszka, herbata (1,2,3,6,7)

Rosół z makaronem, natką 450ml (1,6,7)

Kotlet mielony 80g (1,3,6,7). Ziemniaki puree 180g (2). Sałatka szwedzka 100g. Woda niegazowana.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

Obiady

 

Drodzy rodzice,

zapraszamy Wasze dzieci do korzystania z naszej stołówki szkolnej. Funkcjonujemy na rynku od 2006r. Głównym celem naszej działalności jest wyrobienie w Państwa pociechach nawyku zdrowego żywienia.

Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i na bieżąco dostarczanych produktów od stałych dostawców,  z którymi współpracujemy wiele lat.

Z wielką starannością dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.

Od 6 listopada zapraszamy na herbatę do stołówki szkolnej.  Napój można wykupić w abonamencie. Cena za jedną herbatę 1,00zł.

OPŁATA ABONAMENTOWA

Opłata za posiłki:

MAJ

 

Zestaw obiadowy                              255zł

Drugie danie                                      238zł

Zupa                                                   85zł

Zupa (dofinansowanie)                     51zł

Śniadanie                                           85zł

 

Stołówka będzie nieczynna: 14,15,16 maj (egzaminy ósmych klas).

 

ZASADY FUNKCJONOWANIA STOŁÓWKI

– przed wejściem na stołówkę należy zdezynfekować ręce

– zająć miejsce przy stoliku czekając na podanie posiłku przez pracownika stołówki

– po zjedzeniu posiłku należy brudne naczynia oddać do okienka zwrotów

Zabrania się osobom, które nie spożywają posiłków przebywania na stołówce podczas wydawania obiadów.

Wydawanie obiadów: 12:00-14:00

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

Lp.,

Alergen wg rozporządzenia

Produkty

1

ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2

MLEKO

mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,

3

JAJA

jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,

4

RYBY

ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.

5

SOJA

grzanki

6

SELER

seler jako korzeń i łodyga, wędlina

7

GORCZYCA

musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.

8

NASIONA SEZAMU

ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

9

SKORUPIAKI

BRAK

10

ORZECHY

krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,

11

DWUTLENEK SIARKI

owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,

12

ŁUBINY

brak,

13

ORZESZKI ZIEMNE

masło arachidowe, bakalie,

14

MIĘCZAKI

brak

Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco. 

Prosimy o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjątkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądź później, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecności lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.

ZAPRASZAMY

 na obiady do stołówki szkolnej od 6 września (środa)

Zestaw obiadowy 15,00zł

Drugie danie 14,00zł

Zupa (dofinansowanie) 3,00zł

Śniadanie 5,00zł

ceny obowiązują w abonamencie (powyżej 10 posiłków)

jednorazowy zakup +1,00zł

Ceny posiłków w abonamencie na miesiąc PAŹDZIERNIK

 

Zestaw obiadowy                      330,00zł

Drugie danie                             308,00zł

Zupa (dofinansowanie)             66,00zł

Śniadanie                                   110,00zł

 

Zapisy przyjmowane są sms-owo pod nr tel. 512 919 118

W wiadomości proszę podać:

Nazwisko i imię dziecka, klasę, szkołę do której uczęszcza oraz formę posiłku z którego ma korzystać.

PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948

z tytułem przelewu zawierającym:

– imię i nazwisko dziecka

– klasa

– za jaki miesiąc jest wpłata

– z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca

Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek można odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.00 do 14.00)  bądź (po uprzednim zgłoszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.

Wszystkie dodatkowe informacje: Katarzyna Raszko tel. 512 919 118

Skip to content