M E N U
| śniadanie | obiad |
Poniedziałek 06.05.24r. | Bułka z masłem, polędwicą sopocką, sałatą, pomidorem, herbata (1,2,6,7) | Zupa grochowa z ziemniakami 450ml (6,7). Ryż na mleku z masłem, cukrem, jabłkami prażonymi 300g (2). Kompot. |
Wtorek 07.05.24r. | Bułka mleczna z masłem, dżemem, banan, herbata (1,2,3). | Zupa włoszczyźniana z ryżem 450ml (6,7). Kotlet z kurczaka z żółtym serem 80g (3,6,7). Ziemniaki 180g. Sałata z sosem jogurtowym. Woda niegazowana. |
Środa 08.05.24r. | Kanapka z masłem, szynką drobiową, sałata, rzodkiewka, herbata (1,2,6,7) | Zupa z białych warzyw – krem z grzankami 450 (1,2,6,7) Filet rybny 75g (1,3,4). Ziemniaki puree 180 (2). Surówka z kiszonej kapusty 100g. Woda niegazowana. |
Czwartek 09.05.24r. | Drożdżówka z serem, jabłko, herbata (1,2,3) | Zupa ogórkowa z ziemniakami 450ml (1,2,6,7) Leasagne 180g. Sałata z ogórkiem, pomidorem. Woda niegazowana. |
Piątek 10.05.24r. | Bułka z ziarnami, masłem, żółtym serem, sałatą, ogórkiem, herbata. | Zupa pomidorowa z ryżem 450ml (2,6,7) Jajko w sosie pieczarkowym 120g (1,2,3). Ziemniaki 180g. Woda niegazowana. |
Poniedziałek 13.05.24r. | Bułka z masłem, kiełbasą żywiecką, sałatą, papryką, herbata. | Zupa brokułowa z grzankami 450ml (1,2,6,7) Tagliatelle z sosem serowym 200g (1,2,6,7). Mix sałat. Napar z mięty. |
|
|
Egzaminy-stołówka nieczynna.
|
Piątek 17.05.24r. | Bułka z masłem, sałatą, tuńczykiem, kiełkami rzodkiewki, herbata (1,2,4) | Zupa pieczarkowa z makaronem, natką (1,2,6,7) Paluszki rybne 80g (1,3,4). Ziemniaki puree 180g (2). Marchewka z groszkiem 100g. Woda niegazowana. |
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
Drodzy rodzice,
zapraszamy Wasze dzieci do korzystania z naszej stołówki szkolnej. Funkcjonujemy na rynku od 2006r. Głównym celem naszej działalności jest wyrobienie w Państwa pociechach nawyku zdrowego żywienia.
Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i na bieżąco dostarczanych produktów od stałych dostawców, z którymi współpracujemy wiele lat.
Z wielką starannością dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.
Od 6 listopada zapraszamy na herbatę do stołówki szkolnej. Napój można wykupić w abonamencie. Cena za jedną herbatę 1,00zł.
OPŁATA ABONAMENTOWA
Opłata za posiłki:
MAJ
Zestaw obiadowy 255zł
Drugie danie 238zł
Zupa 85zł
Zupa (dofinansowanie) 51zł
Śniadanie 85zł
Stołówka będzie nieczynna: 14,15,16 maj (egzaminy ósmych klas).
ZASADY FUNKCJONOWANIA STOŁÓWKI
– przed wejściem na stołówkę należy zdezynfekować ręce
– zająć miejsce przy stoliku czekając na podanie posiłku przez pracownika stołówki
– po zjedzeniu posiłku należy brudne naczynia oddać do okienka zwrotów
Zabrania się osobom, które nie spożywają posiłków przebywania na stołówce podczas wydawania obiadów.
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
Lp., | Alergen wg rozporządzenia | Produkty |
1 | ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN | mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki |
2 | MLEKO | mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina, |
3 | JAJA | jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny, |
4 | RYBY | ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju. |
5 | SOJA | grzanki |
6 | SELER | seler jako korzeń i łodyga, wędlina |
7 | GORCZYCA | musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw. |
8 | NASIONA SEZAMU | ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki |
9 | SKORUPIAKI | BRAK |
10 | ORZECHY | krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe, |
11 | DWUTLENEK SIARKI | owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela, |
12 | ŁUBINY | brak, |
13 | ORZESZKI ZIEMNE | masło arachidowe, bakalie, |
14 | MIĘCZAKI | brak |
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.
Prosimy o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjątkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądź później, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecności lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.
ZAPRASZAMY
na obiady do stołówki szkolnej od 6 września (środa)
Zestaw obiadowy 15,00zł
Drugie danie 14,00zł
Zupa (dofinansowanie) 3,00zł
Śniadanie 5,00zł
ceny obowiązują w abonamencie (powyżej 10 posiłków)
jednorazowy zakup +1,00zł
Ceny posiłków w abonamencie na miesiąc PAŹDZIERNIK
Zestaw obiadowy 330,00zł
Drugie danie 308,00zł
Zupa (dofinansowanie) 66,00zł
Śniadanie 110,00zł
Zapisy przyjmowane są sms-owo pod nr tel. 512 919 118
W wiadomości proszę podać:
Nazwisko i imię dziecka, klasę, szkołę do której uczęszcza oraz formę posiłku z którego ma korzystać.
PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948
z tytułem przelewu zawierającym:
– imię i nazwisko dziecka
– klasa
– za jaki miesiąc jest wpłata
– z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca
Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek można odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.00 do 14.00) bądź (po uprzednim zgłoszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.
Wszystkie dodatkowe informacje: Katarzyna Raszko tel. 512 919 118