M e n u
| Obiad | Śniadanie |
Poniedziałek 08.12.25r. | Zupa koperkowa z ryżem 450ml (2,6,7) Paluszki rybne 80g (1,2,3,4). Ziemniaki puree 180g (2). Sałatka szwedzka 100g. Woda niegazowana. |
Do wyboru: Bułka z ziarnami, pszenna z masłem, szynka, żółtym serem, sałata, kiełkami, ogórkiem, pomidorem. |
Wtorek 09.12.25r. | Zupa szpinakowa – krem z grzankami Tortellini z mięsem w sosie pomidorowym 300g (1,2,3,6,7). Napar z mięty. | |
Środa 10.12.25r. | Zupa jarzynowa z ziemniakami 450ml (1,2,6,7) Naleśniki z dżemem 3 szt (1,2,3). Sok jabłkowy. | |
Czwartek 11.12.25r. | Zupa z białej kapusty z ziemniakami 450ml (1,2,6,7) Gulasz 120g (1,6,7). Kasza wiejska 180g (1). Ogórek kiszony. Woda niegazowana. | |
Piątek 12.12.25r. | Zupa pomidorowa z makaronem 450ml (2,6,7) Jajko w sosie koperkowym 120g (1,2,3,6,7). Ziemniaki puree 180g (2). Marchewka z groszkiem – gotowana 100g (1,2). Woda niegazowana. | |
Poniedziałek 15.12.25r. | Krupnik z ziemniakami 450ml (1,6,7) Makaron z bazyliowym pesto, kurczakiem 300g (1,6,7). Mix sałat z ogórkiem, pomidorem 100g. Napar z lipy,cytryny. | |
Wtorek 16.12.25r. | Rosół z makaronem, natką 450ml (1,6,7) Kotlet mielony 80g (1,2,3,6,7). Ziemniaki puree 180g (2). Surówka kopenhaska 100g. Woda niegazowana. | |
Środa 17.12.25r. | Żurek z ziemniakami, kiełbasą 450ml (1,2,6,7) Pierogi z owocem, masełkiem, cukrem 250g (1,2,3). Sok owocowy. | |
Czwartek 18.12.25r. | Zupa z gruszki i pietruszki z grzankami 450ml (1,2,6,7) Krokiet z mięsem 110g (1,6,7). Mix sałat z ogórkiem, pomidorem 100g. Woda niegazowana. | |
Piatek 19.12.25r. | Barszcz czerwony z makaronem 450ml (1,6,7) Ryba po grecku 100g (1,4,6,7). Ziemniaki 180g. Woda niegazowana. |
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
Drodzy Rodzice
Zapraszamy na smaczne obiady stołówki szkolnej. Informacje oraz zapisy pod nr telefonu 512 919 118
Ceny na rok szkolny 2024/25 (abonament – minimum 10 posiłków)
Zestaw obiadowy 16.00 zł Drugie danie 15.00 zł Zupa 6,00zł
Śniadanie 6,00zł
Ceny poza abonamentem (jednorazowo)
Zestaw obiadowy 17.00 zł Drugie danie 16.00 zł Zupa 7,00zł
Śniadanie 7,00zł
Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i dostarczanych na bieżąco produktów od stałych dostawców, z którymi współpracujemy od wielu lat. Z wielką starannością dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.
Wpłaty za posiłki (do 10-tego dnia każdego miesiąca) można dokonywać wyłącznie przelewem na konto bankowe : PKO BP nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948 z tytułem przelewu zwierającym :
-imię i nazwisko dziecka, nr szkoły
-klasa
-za jaki miesiąc jest wpłata
-z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca
Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr.tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu, posiłek można odebrać ze stołówki lub dyżurki szkolnej.
Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracany jest przelew na konto.
Oferujemy także możliwość korzystania ze stołówki dla osób z zewnątrz.
W razie pytań kontakt z p. Katarzyną Raszko tel. 512 919 118
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
Lp., | Alergen wg rozporządzenia | Produkty |
1 | ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN | mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki |
2 | MLEKO | mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina, |
3 | JAJA | jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny, |
4 | RYBY | ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju. |
5 | SOJA | grzanki |
6 | SELER | seler jako korzeń i łodyga, wędlina |
7 | GORCZYCA | musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw. |
8 | NASIONA SEZAMU | ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki |
9 | SKORUPIAKI | BRAK |
10 | ORZECHY | krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe, |
11 | DWUTLENEK SIARKI | owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela, |
12 | ŁUBINY | brak, |
13 | ORZESZKI ZIEMNE | masło arachidowe, bakalie, |
14 | MIĘCZAKI | brak |
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.
Prosimy o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjątkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądź później, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecności lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.
ZAPRASZAMY
Opłata abonamentowa
miesiąc listopad
Zestaw obiadowy 288,00zł
Zestaw obiadowy (dofinansowanie) 252,00zł
Drugie danie 270,00zł
Zupa 108,00zł
Zupa (dofinansowanie) 72,00zł
Dnia 10 listopada stołówka będzie nieczynna
Posiłki SP 18
od września 2025r.
| pełnopłatne | dofinansowane | refundowane |
śniadanie | —— | —– | 4 |
obiad | 30 | 23 | 5 |
niepełnopłatne | —— | 23 | 5 |
Zapisy przyjmowane są sms-owo pod nr tel. 512 919 118
W wiadomości proszę podać:
Nazwisko i imię dziecka, klasę, szkołę do której uczęszcza oraz formę posiłku z którego ma korzystać.
PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948
z tytułem przelewu zawierającym:
– imię i nazwisko dziecka
– klasa
– za jaki miesiąc jest wpłata
– z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca
Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek można odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.00 do 14.00) bądź (po uprzednim zgłoszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.
Wszystkie dodatkowe informacje: Katarzyna Raszko tel. 512 919 118