M e n u
| obiad | śniadanie |
Poniedziałek 13.10.25r. | Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami 450ml (1,6,7) Tortelini z sosem pomidorowym z bazylią 300g (1,2,3). Napar z mięty. |
|
Wtorek 14.10.25r. | Manna na rosole 450ml (1,6,7) Fileciki z piersi kurczaka 80g (1,2,3,6,7) Ziemniaki puree 180g (2). Mizeria 100g (2). Woda niegazowana. |
|
Środa 15.10.25r. | Zupa meksykańska z mięsem, ziemniakami 450ml (1,6,7) Ryż na mleku z masłem, cukrem, jabłkami prażonymi 350g (2). Kompot. |
|
Czwartek 16.10.25r. | Rosół z makaronem, natką 450ml (1,6,7) Kotlet mielony 80g (1,3,6,7). Ziemniaki z koperkiem 180g. Sałatka szwedzka 100g. Woda niegazowana. |
|
Piątek 17.10.25r. | Zupa warzywna z kaszą jaglaną 450ml (1,2,6,7) Paluszki rybne 2szt. (1,2,3,4). Ziemniaki puree 180g (2). Surówka z kiszonej kapusty z marchewką 100g. Woda niegazowana. |
|
Poniedziałek 20.10.25r. | Zupa ogórkowa z ziemniakami 450ml (1,2,6,7) Makaron z kurczakiem, bazyliowym pesto 300g (1,6,7). Mix sałat z ogórkiem, pomidorem 100g. Napar z kopru włoskiego. |
|
Wtorek 21.10.25r. | Zupa dyniowa – krem z imbirem, grzankami 450ml (1,2,6,7) Filet rybny zapiekany w sosie śmietanowym 100g (1,2,6,7). Ziemniaki puree 180g (2). Bukiet warzyw 100g. Woda niegazowana. |
|
Środa 22.10.25r. | Zupa grochowa na wędzonce z ziemniakami 450ml (6,7) Naleśniki z serkiem waniliowym, polewą czekoladową 3szt (1,2,3). Kompot. |
|
Czwartek 23.10.25r. | Zupa z marchewki, groszku z ziemniakami 450ml (1,2,6,7) Gyros wp 80g (6,7). Ryż 180g. Surówka z kapusty włoskiej z jabłkiem 100g. Sos czosnkowy (2). Woda niegazowana. |
|
Piątek 24.10.25r. | Zupa pomidorowa z makaronem 450ml (1,2,6,7) Twarożek ze szczypiorkiem 150g (2). Ziemniaki 200g. Napar z owoców leśnych. |
|
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
Drodzy Rodzice
Zapraszamy na smaczne obiady stołówki szkolnej. Informacje oraz zapisy pod nr telefonu 512 919 118
Ceny na rok szkolny 2024/25 (abonament – minimum 10 posiłków)
Zestaw obiadowy 16.00 zł Drugie danie 15.00 zł Zupa 6,00zł
Śniadanie 6,00zł
Ceny poza abonamentem (jednorazowo)
Zestaw obiadowy 17.00 zł Drugie danie 16.00 zł Zupa 7,00zł
Śniadanie 7,00zł
Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i dostarczanych na bieżąco produktów od stałych dostawców, z którymi współpracujemy od wielu lat. Z wielką starannością dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.
Wpłaty za posiłki (do 10-tego dnia każdego miesiąca) można dokonywać wyłącznie przelewem na konto bankowe : PKO BP nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948 z tytułem przelewu zwierającym :
-imię i nazwisko dziecka, nr szkoły
-klasa
-za jaki miesiąc jest wpłata
-z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca
Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr.tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu, posiłek można odebrać ze stołówki lub dyżurki szkolnej.
Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracany jest przelew na konto.
Oferujemy także możliwość korzystania ze stołówki dla osób z zewnątrz.
W razie pytań kontakt z p. Katarzyną Raszko tel. 512 919 118
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
Lp., | Alergen wg rozporządzenia | Produkty |
1 | ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN | mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki |
2 | MLEKO | mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina, |
3 | JAJA | jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny, |
4 | RYBY | ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju. |
5 | SOJA | grzanki |
6 | SELER | seler jako korzeń i łodyga, wędlina |
7 | GORCZYCA | musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw. |
8 | NASIONA SEZAMU | ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki |
9 | SKORUPIAKI | BRAK |
10 | ORZECHY | krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe, |
11 | DWUTLENEK SIARKI | owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela, |
12 | ŁUBINY | brak, |
13 | ORZESZKI ZIEMNE | masło arachidowe, bakalie, |
14 | MIĘCZAKI | brak |
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.
Prosimy o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjątkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądź później, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecności lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.
ZAPRASZAMY
Opłata abonamentowa
Październik
Zestaw obiadowy 368zł
Zestaw obiadowy (dofinansowanie) 322zł
Drugie danie 345zł
Zupa 138zł
Zupa (dofinansowanie) 92zł
Śniadanie 138zł
Zapisy przyjmowane są sms-owo pod nr tel. 512 919 118
W wiadomości proszę podać:
Nazwisko i imię dziecka, klasę, szkołę do której uczęszcza oraz formę posiłku z którego ma korzystać.
PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948
z tytułem przelewu zawierającym:
– imię i nazwisko dziecka
– klasa
– za jaki miesiąc jest wpłata
– z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca
Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek można odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.00 do 14.00) bądź (po uprzednim zgłoszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.
Wszystkie dodatkowe informacje: Katarzyna Raszko tel. 512 919 118