Obiady
Drodzy rodzice
Zapraszamy Wasze dzieci do korzystania z naszej stołówki szkolnej. Funkcjonujemy na rynku od 2006r. Głównym celem naszej działalności jest wyrobienie w Państwa pociechach nawyku zdrowego żywienia.
Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i na bieżąco dostarczanych produktów od stałych dostawców, z którymi współpracujemy wiele lat.
Z wielką starannością dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.
ZASADY FUNKCJONOWANIA STOŁÓWKI
- przed wejściem na stołówkę należy zdezynfekować ręce
- zająć miejsce przy stoliku czekając na podanie posiłku przez pracownika stołówki
- po zjedzeniu posiłku należy brudne naczynia oddać do okienka zwrotów
Zabrania się osobom, które nie spożywają posiłków przebywania na stołówce podczas wydawania obiadów.
Wydawanie obiadów:
12:00-14:00
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
Lp., |
Alergen wg rozporządzenia |
Produkty |
1 |
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN |
mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki |
2 |
MLEKO |
mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina, |
3 |
JAJA |
jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny, |
4 |
RYBY |
ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju. |
5 |
SOJA |
grzanki |
6 |
SELER |
seler jako korzeń i łodyga, wędlina |
7 |
GORCZYCA |
musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw. |
8 |
NASIONA SEZAMU |
ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki |
9 |
SKORUPIAKI |
BRAK |
10 |
ORZECHY |
krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe, |
11 |
DWUTLENEK SIARKI |
owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela, |
12 |
ŁUBINY |
brak, |
13 |
ORZESZKI ZIEMNE |
masło arachidowe, bakalie, |
14 |
MIĘCZAKI |
brak |
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.
Prosimy o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjątkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądź później, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecności lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.
Jako osoba odpowiedzialna za wyżywienie Państwa dzieci zobowiązana jestem do spełniania norm żywienia zbiorowego. Niestety w obecnej sytuacji jest to niemożliwe w związku z rosnącymi cenami produktów spożywczych ale i pozostałych opłat związanych z prowadzeniem stołówki w szkole. Sytuacja ta zmusza mnie do podniesienia cen za posiłki.
Ceny abonamentowe (powyżej 10 posiłków) obowiązujące od 1 marca 2022 roku:
Zestaw obiadowy 13,00zł
Drugie danie 12,00zł
Zupa 5,00zł
Herbata/ mc 12,00zł
Ceny poniżej 10 posiłków:
Zestaw obiadowy 14,00zł
Drugie danie 13,00zł
Zupa 6,00zł
Wpłat za posiłki prosimy dokonywać do 5-dnia każdego miesiąca na konto bankowe
PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948
z tytułem przelewu zawierającym:
- imię i nazwisko dziecka
- klasa
- za jaki miesiąc jest wpłata
- z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca
Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek można odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.00 do 14.00) bądź (po uprzednim zgłoszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.
Wszystkie dodatkowe informacje:
Katarzyna Raszko
tel. 512 919 118