Obiady

  Drodzy rodzice

 

Zapraszamy Wasze dzieci do korzystania z naszej stołówki szkolnej. Funkcjonujemy na rynku od 2006r. Głównym celem naszej działalności jest wyrobienie w Państwa pociechach nawyku zdrowego żywienia.

Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i na bieżąco dostarczanych produktów od stałych dostawców,  z którymi współpracujemy wiele lat.

Z wielką starannością dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.

 

ZASADY FUNKCJONOWANIA STOŁÓWKI

- przed wejściem na stołówkę należy zdezynfekować   ręce

- zająć miejsce przy stoliku czekając na podanie posiłku przez pracownika stołówki

- po zjedzeniu posiłku należy brudne naczynia oddać do okienka zwrotów

Zabrania się osobom, które nie spożywają posiłków przebywania na stołówce podczas wydawania obiadów.

 

Wydawanie obiadów:

 12:00-14:00

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

Lp.,

Alergen wg rozporządzenia

Produkty

1

ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2

MLEKO

mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,

3

JAJA

jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,

4

RYBY

ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.

5

SOJA

grzanki

6

SELER

seler jako korzeń i łodyga, wędlina

7

GORCZYCA

musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.

8

NASIONA SEZAMU

ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

9

SKORUPIAKI

BRAK

10

ORZECHY

krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,

11

DWUTLENEK SIARKI

owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,

12

ŁUBINY

brak,

13

ORZESZKI ZIEMNE

masło arachidowe, bakalie,

14

MIĘCZAKI

brak

Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco. 

Prosimy o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjątkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądź później, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecności lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.

 

Jako osoba odpowiedzialna za wyżywienie Państwa dzieci zobowiązana jestem do spełniania norm żywienia zbiorowego. Niestety w obecnej sytuacji jest to niemożliwe w związku z rosnącymi cenami produktów spożywczych ale i pozostałych opłat związanych z prowadzeniem stołówki w szkole. Sytuacja ta zmusza mnie do podniesienia cen za posiłki.

Ceny abonamentowe (powyżej 10 posiłków) obowiązujące od 1 marca 2022 roku:

Zestaw obiadowy            13,00zł

Drugie danie                   12,00zł

Zupa                               5,00zł

Herbata/ mc                   12,00zł

Ceny poniżej 10 posiłków:

Zestaw obiadowy            14,00zł

Drugie danie                   13,00zł

Zupa                               6,00zł

 

Wpłat za posiłki prosimy dokonywać do 5-dnia każdego miesiąca na konto bankowe

PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948

z tytułem przelewu zawierającym:

- imię i nazwisko dziecka

- klasa

- za jaki miesiąc jest wpłata

- z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca

Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek można odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.00 do 14.00)  bądź (po uprzednim zgłoszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.

Wszystkie dodatkowe informacje:

Katarzyna Raszko                                                                                                                                                                                                                                                          

tel. 512 919 118