Jadłospis

JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIA

OBIADY

 Poniedziałek

 15.03.21r.

Bułka z masłem, szynką drobiową, sałatą, ogórkiem (1,2,6,7). Herbata.

Krupnik z ziemniakami 450ml (1,6,7).

Sos boloński 150g (1,2,6,7). Makaron 180g (1). Napar z mięty. 

Wtorek

 16.03.21r.

 Bułka z masłem, pasztetem, pomidorem. Herbata.

Zupa dyniowa z imbirem-krem 450ml (1,2,6,7,8).

Risotto z mięsem, warzywami 300g (1,2,3,6,7).  Woda niegazowana. 

 Środa

 17.03.21r.

Hot-dog z sałatą. Herbata.

Zupa jarzynowa z ziemniakami 450ml (1,2,6,7).

Pierogi z owocem 300g (1,3). Kompot.  

 Czwartek

 17.03.21r.

Drozdżówka z serem (1,2,3). Banan. Herbata owocowa.

Rosół z makaronem, natką (1,6,7,8) 450ml.

Udko z kurczaka 150g (1,2,3,6,7,8). Ziemniaki z koperkiem 180g. Surówka z kapusty, jabłka marchewki 100g. Woda niegazowana.

 Piątek

 18.03.21r.

Kanapka z chleba graham z masłem, żółtym serem, sałatą (1,2). Herbata rumiankowa.

Barszcz czerwony z makaronem (1,2,6,7,8) 450ml.

Jajko w sosie koperkowym 150g (1,2,3). Ziemniaki puree 200g (2). Marchewka z groszkiem 100g (1,2). Woda niegazowana.

Poniedziałek

 22.03.21r.

Bułka z masłem, polędwicą sopocką , sałatą, ogórkiem kiszonym (1,2,6,7,8). Herbata z owoców leśnych.

Barszcz biały z ziemniakami (1,2,6,7,8) 450ml.

Kluski pszenne z wędzonką 300g (1,2,3). Kapusta kiszona gotowana 100g (1).  Napar z mięty . 

Wtorek

 23.03.21r.

Bułka mleczna z masłem, dżemem (1,2,3). Maślanka owocowa (2). Herbata.

Zupa szczawiowa z jajkiem (1,3,6,7,8) 450ml.

Filet z kurczaka panierowany 80g (1,2,3,6,7). Ziemniaki z koperkiem 180g. Mix sałat z sosem winegret. Woda niegazowana. 

Środa

24.03.21r.

Bułka z masłem, szynką gotowaną, sałatą (1,2,6,7,8) Herbata earl grey.

Zupa fasolowa z ziemniakami, (1,2,6,7,8) 450ml.

Racuszki drożdżowe z cukrem pudrem (1,2,3). Sok owocowy.

Czwartek

 25.03.21r.

Drożdżówka z kruszonką (1,2,3).  Jabłko (2). Herbata owocowa.

Zupa z zielonego groszku-krem (1,2,3,6,7,8) 450ml.

Bitki wieprzowe w sosie własnym (1,6,7,8) 80g. Kasza 180g.  Ogórek kiszony. Woda niegazowana. 

 Piątek

26.03.21r.

Kanapka z chleba razowego z masłem, pastą rybną, szczypiorkiem (1,2,3,6,7,8). Herbata czarna.

Zupa pomidorowa z ryżem (1,2,6,7,8) 450ml.

Filet rybny z mintaja (1,2,3,4). Ziemniaki puree 180g (2). Surówka z selera z rodzynkami (2) 100g. Woda niegazowana.

 

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie