Jadłospis

JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIA

OBIADY

 Poniedziałek

20.01.20r.

 Bułka z masłem, żółtym serem, sałatą. Herbata lipowa z miodem.

Krupnik z ziemniakami 450ml (1,2,6,7).

Kluski pszenne z wędzonką 300g (1,2,3,6,7). Kapusta kiszona gotowana 100g. Napar z mięty. 

 Wtorek

21.01.20r.

DZIEŃ BABCI :) 

Drozdżówka z serem (1,2,3). Mandarynka. Herbata earl grey.

 Zupa warzywna - krem  450ml (1,6,7).

 Pieczeń rzymska w sosie własnym 150g (1,2,3,6,7). Kasza wiejska 180g (1). Buraczki czerwone 100g (1).  Woda niegazowana.

 Środa

22.01.20r.

DZIEŃ DZIADKA:)

Kanapka z chleba razowego z masłem, szynką, sałatą, ogórkiem (1,2,6,7).  Herbata malinowa.

 Barszcz ukraiński z ziemniakami 450ml (1,2,6,7).

Jajko sadzone 50g (1,6,7). Ziemniaki puree 180g (1).  Szpinak 100g (1). Napar z 7 ziół. 

 Czwartek

23.01.20r.

Pizzerka  (1,2,3).  Marchewka 50g. Herbata z miodem, cytryną.

Rosół drobiowy z makaronem, natką  450ml (1,2,6,7).

Filet z kurczaka panierowany 80g (1,6,7). Ziemniaki puree z marchewką 200g (1,2). Sałata. Woda niegazowana.

 Piątek

 24.01.20r.

Bułka z masłem, tuńczykiem, selerem naciowym (1,2,4). Herbata zielona z opuncją.

Zupa pieczarkowa krem z grzankami, natką 450ml (1,2,6,7).

Bananowe racuszki 150g (1,2,3). Sok owocowy 150ml. 

Poniedziałek

27.01.20r.

   

Wtorek

28.01.20r. 

   

Środa

29.01.20r. 

   

Czwartek

30.01.20r. 

   

 Piątek

31.01.20r.

   

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie