Jadłospis

JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIA

OBIADY

 Poniedziałek

09.03.20r.

 Bułka z masłem, twarożkiem sałatą. Herbata cytryną,  miodem.

Zupa z białej kapusty ziemniakami 450ml (1,2,6,7).

Sos boloński 150g (1,6,7). Makaron spaghetti 180g (1). Napar z kopru włoskiego. 

 Wtorek

10.03.20r.

Drożdżówka z serem (1,2,3). Maślanka owocowa 150ml (2). Herbata earl grey.

Zupa pomidorowa z makaronem, natką  450ml (1,6,7).

 Kotlet z kurczaka z żółtym serem 80g (1,2,3,6,7). Ziemniaki puree z marchewką 210g. Sałata. Woda niegazowana.

 Środa

11.03.20r.

Hot-dog z sałatą  (1,2,6,7).  Herbata z kopru włoskiego.

Zupa ogórkowa z ziemniakami 450ml (1,2,6,7).

Makaron z serem 300g (1,2,3). Kompot. 

 Czwartek

12.03.20r.

Bułka  z masłem, polędwicą sopocką, ogórkiem kiszonym (1,2,3,6,7).  Herbata z miodem, cytryną.

Zupa dyniowa krem  450ml (1,2,6,7).

Gulasz wp 150g (1,2,6,7). Kasza gryczana 180g. Surówka z kapusty modrej 100g. Woda niegazowana.

 Piątek

 13.03.20r.

Kanapka z chleba razowego z masłem, żółtym serem, sałatą (1,2). Herbata.

Barszcz czerwony z makaronem 450ml (1,2,6,7).

Jajko sadzone  60g (3). Ziemniaki puree 180g. Szpinak 100g (1). Woda niegazowana 

Poniedziałek

16.03.20r.

Bułka z masłem, dżemem niskosłodzonym.  Jabłko. Herbata owocowa.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami 450ml (1,2,6,7).

 Sos myśliwski 150g (1,2,3,6,7). Pyzy drożdżowe 90g (1,2,3) Napar z mięty. 

Wtorek

17.03.20r. 

Drożdżówka z owocem (1,2,3). Mus jabłkowy. Kawa inka z mlekiem (1,2)

Rosół z makaronem, natką 450ml (1,6,7). 

Kotlet schabowy 80g (1,3,6,7). Ziemniaki z koperkiem 180g. Buraczki czerwone 100g. Woda niegazowana.

Środa

18.03.20r. 

Kanapka z chleba razowego z masłem, szynką drobiową, sałatą (1,6,7). Herbata earl grey.

Żurek z ziemniakami, kiełbasą 450ml (1,6,7).

Pierogi z owocem  300g (1,2,3). Sok owocowy. 

Czwartek

19.03.20r. 

Pizzerka (1,2,3,6,7). Słonecznik. Herbata lipowa z miodem. 

Zupa z zielonego groszku krem 450ml (1,6,7).

Pieczeń rzymska 150g (1,2,6,7). Kasza wiejska 180g. Ogórek kiszony. Woda niegazowana. 

 Piątek

20.03.20r.

Bułka z masłem, żółtym serem, pomidorem (1,2,3). Herbata czarna.

Zupa szpinakowa z kaszą 450ml (1,2,6,7).

Dorsz w panierce (1,2,3,4,6,7).Ziemniaki puree 180g (1). Sałata z sosem jogurtowym 100g. Woda niegazowana. 

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie